Alegia Loffki Mango Liofilizowane 20g
Mango liofilizowane – jego zdrowotne właściwości sprawiają, że bywa nazywany “królem owoców” lub „owocem Bogów”. Mango jest dobrym źródłem witamin i minerałów, a także węglowodanów, zapewniających solidny zastrzyk energii.
Zawiera np.: witaminę C, A, E, K oraz niektóre witaminy z grupy B. Wartości odżywcze mango to także minerały, przede wszystkim miedź, która potrzebna jest m. in. do produkcji czerwonych krwinek.
Owoc mango w ramach przekąski to także dobry sposób na dostarczenie organizmowi potasu, który oprócz tego, że reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową organizmu, ma znaczenie w zachowaniu prawidłowej pracy serca oraz kontrolowaniu ciśnienia krwi.
Witaminy C i E pełnią rolę antyoksydacyjną, usuwając z organizmu nadmiar wolnych rodników. Witamina C jest także odpowiedzialna za podnoszenie odporności organizmu.
Owoc mango zawiera witaminę B6 (pirydoksynę) – wśród jej właściwości można wymienić korzystne działanie na układ nerwowy.
Mango jest także źródłem błonnika pokarmowego, który korzystnie wpływa na regulację pracy jelit dzięki czemu zapobiega zaparciom i zapewnia uczucie sytości na dłużej.
W związku z tak licznymi zawartymi cennymi substancjami, które korzystnie wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu zawsze warto urozmaicić dietę swojego pupila w te pyszne owoce. Nasze liofilizowane mango są pyszne i dostępne cały rok a ich praktycznie zerowa zawartość wody zdecydowanie podnosi ich termin przydatności. Ponad to proces liofilizacji, którym zostały poddane te pyszne owoce sprawia, że pozostaje w nich wszystko co najlepsze. Chcesz dowiedzieć się więcej o procesie liofilizacji? Zajrzyj TUTAJ